شنوایی سنجی

شنوایی سنجی یا همان تست ادیومتری از مهمترین تست هایی می باشد که همه ما حداقل یکبار آن را انجام داده ایم. معمولا برای افرادی که با مشکلات شنوایی و گوش به پزشک مراجعه می کنند شنوایی سنجی یا ادیومتری تجویز می شود. با انجام این تست ها عملکرد قسمت های مختلف گوش شما بررسی می شود و علت دقیق مشکلات بررسی می شود. انجام درست این تست ها با روش های به روز و مطمئن در درمان بهتر و موثرتر تاثیر زیادی دارد. طوس کلینیک با مدیریت دکتر حمید نعمتی با به روز ترین دستگاه ها و بهترین متخصصان گوش، حلق و بینی آماده ارائه این خدمات به شما عزیزان می باشد.

شنوایی سنجی

انواع خدمات شنوایی سنجی کلینیک طوس

بررسی مشکلات پرده گوش

انجام تست های ادیومتری

در کلینیک شنوایی سنجی انجام کلیه ی تست های شنوایی روز دنیا مطابق با نسخه انجام خواهد شد.

تست سلامت پرده گوش

تست سلامت پرده گوش

انواع تست های مربوط به سلامت گوش با مجهز ترین دستگاه ها در کلینیک انجام می شود.

تشخیص انواع بیماری های گوش

تشخیص انواع بیماری های گوش

با انجام تست ها و بررسی متخصصین انواع بیماری های گوش تشخیص داده می شود.

تجویز انواع سمعک

تجویز انواع سمعک

با بررسی های انجام شده اگر نیازمند سعک باشید، سمعک متناسب با گوش شما تجویز می شود.

مشاوره تعویض سمعک

مشاوره تعویض سمعک

کارشناسان ما سمعک شما را بررسی می کنند و در صوت وجود مشکل پیشنهاد تعویض را می دهند.

ساخت قالب ضد صوت و ضد آب

ساخت قالب ضد سوت و ضد آب

با توجه به نیاز شما و تشخیص متخصصین قالب های ضد صوت و ضد آب ساخته می شود.

بررسی عفونت گوش

بررسی عفونت گوش

با معاینه توسط دکتران و انجام تست شنوایی عفونت گوش بررسی می شود.

غربالگری در نوزادان

تست ادیومتری نوزادان

تست های مربوط به شنوایی برای نوزادان و کودکان هم انجام می شود.

خدمات گوش در منزل

شنوایی سنجی در منزل

به علت شیوع ویروس کرونا، خدمات شنوایی سنجی در منزل شما انجام می شود.

با مشکلات کمشنوایی خود خداحافظی کنید

اگر می خواهید دیگر با مشکلات شنوایی و کم شنوایی درگیر نباشید با شنوایی سنجی در طوس کلینیک راه درمان را پیدا کنید!

طوس کلینیک

طریقه انجام شنوایی سنجی

انواع شنوایی سنجی

تون خالص

در این تست از مراجعه کننده خواسته می شود تا در کابین مخصوص بنشیند و با قرار دادن هدفون بر روی گوش با شنیدن صدا دکمه ای که در دست دارد را فشار دهد. در این تست آستانه ی شنوایی فرد با صداهایی که می شنود تعیین می شود و میزان شنوایی بررسی می شود.

تون خالص

تست گفتاری

نحوه انجام این تست مانند تست تون خالص می باشد. ولی به دلیل اینکه هدف اصلی این تست میزان توانایی بیمار در تشخیص و تفکیک کلمات است، از بیمار خواسته می شود کلماتی که به وسیله هدفون می شنود را تکرار کند.

تست گفتاری

تمپانومتری

این تست وضعیت سلامت پرده گوش و واکنش آن به فشار هوایی که به گوش وارد می شود و پاره بودن یا نبودن پرده گوش را بررسی می کند. در این روش یک ابزار که به دستگاه سنجش وصل است را به درون گوش وارد می کنند و نحوه عملکرد گوش میانی و تحرک پرده گوش را می سنجند.

تمپانومتری
دکتر حمید نعمتی

متخصصین برتر در کلینیک طوس

کلنیک طوس با مدیریت دکتر حمید نعمتی با کادر پزشکان متخصص و مجرب با سابقه ی 30 ساله آماده ی خدمت گذاری به شما عزیزان می باشد. با مراجعه به این کلنیک خیلی زود از مشکلات شنوایی خود رهایی می یابید.

تست ادیومتری آنلاین

همانطور که می دانید محدوده شنوایی انسان 20 الی 20000 هرتز می باشد. در تست شنوایی سنجی آنلاین طوس کلینیک صداهایی با فرکانس های مختلف را برای تست شنوایی شما آورده ایم. اگر احساس می کنید در شنیدن این صداها مشکل دارید هرچه سریع تر برای انجام تست شنوایی اقدام کنید.

با مشکلات کمشنوایی خود خداحافظی کنید

اگر می خواهید دیگر با مشکلات شنوایی و کم شنوایی درگیر نباشید با شنوایی سنجی در طوس کلینیک راه درمان را پیدا کنید!

طوس کلینیک

اخبار طوس کلینیک در خبرگزاری ها

مهمترین نکات در شنوایی سنجی که باید بدانید

نشانه های کم شنوایی

  • به نظر شما همه ارام صحبت می کنند و اغلب از افراد درخواست دارید تا دوباره حرفشان را تکرار کنند
  • صحبت کردن با تلفن برایتان یک مشکل بزرگ است صدای دیگران را میشنوید اما نمیتواید تشخیص دهید که چه می گویند
  • هنگام گوش دادن به رادیو و یا تلوزیون صدا را بیش از اندازه زیاد می کنید اگر لب خوانی نکنید قادر به شنیدن گفتار افراد نیستید.
  • اگر از دور با شما صحبت کنند نمی توانید متوجه شوید چه می گویند در مکان ها شلوغ به سختی توانایی شنیدن صدای افراد را می شنوید.
نشانه های کمشنوایی

تست ادیومتری برای چه افرادی مناسب است ؟


تست شنوایی سنجی آزمایشی است جهت تشخیص ناهنجاری های گوش و درمان آن و جلوگیری از مشکلات بزرگتر انجام می شود، بنابراین این مسئله بهتر است که در سنین پایین مورد پیگیری قرار گیرد. اما به طور کلی گروه افرادی که ملزم به انجام تست شنوایی سنجی می باشند به صورت زیر می باشد:
نوزادان تازه متولد شده
کودکان و بزرگسالان با علائم کم شنوایی
افراد مسن

چرا تست ادیومتری انجام می شود؟

  • عفونت مزمن گوش میانی
  • احساس فشار در گوش
  • قرار گرفتن در معرض صداهای بلند
  • صدمه به گوش
  • نقائص هنگام تولد
  • بیماری‌های ارثی

هرچند وقت یکبار باید تست‌ ادیومتری را انجام داد؟

به طور کلی به محض اینکه احساس کردین نشنیدن باعث ایجاد اختلال در زندگی شخصیتان شده است فورا به یک ادیولوژیست مراجعه کنید و تست ادیومتری را انجام دهید اما لازم است که بدانید متخصصین این کار با توجه به محدوده سنی شما متفاوت است.

شنوایی سنجی برای نوزادان نیاز است که در شش ماه اول زندگی یک الی دوبار انجام شود. و پس از آن تا 18 سالگی نیازی به تست مجدد نیست. و از 18 تا 45 سالگی هر پنج سال یکبار ملزم به شنوایی سنجی می باشید.

و در نهایت از 45 الی 60 سالگی هر سه سال یکبار و در سن های 60 به بالا هر دوسال یکبار این تست باید انجام شود

نوزادان تازه متولد شده
کودکان و بزرگسالان با علائم کم شنوایی
افراد مسن

دلایل کمشنوایی در بزرگسالان

پیری گوش

افرادی که براساس کهولت سن توانایی شنوایی نرمال توسط دو گوش خود را از دست می دهند دچار پیری گوش می شوند، از بین هر سه فرد میانسال بالای 65 سال معمولا سه نفر دچار پیری گوش می شوند. این افراد گاهی صداهایی با فرکانس بلند را تشخیص نمی دخند و گاهی شنیدن صداهایی با فرکانس کم برایشان دشوار می شود.
کم شنوایی ناشی از نویز
کم شنوایی در اثر نویز شامل تمامی افراد در هر سن می باشد، از دلایل اصلی این کم شنوایی قرار گرفتن در معرض صداهای بلند و نا بهنجار می باشد. این صداها می تواند صدای تیراندازی ، صدای موزیک در کنسرت و یا گوش دادن موزیک با هنسفیری می باشد. بنابراین دوری از هرگونه صدایی که برای مدت طولانی جریان دارن، صداهای نزدیک، صداهای بلند می تواند راه حلی جهت پیشگیری از کم شنوایی باشد.


صدمه دیدن گوش

این صدمه می تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله سیلی به گوش، آسیب توسط گوش پاک کن، ضربه شدید به سر، افتادن از ارتفاع و تصادف با وسایل نقلیه باشد. در این موارد ممکن است یک قسمت جداگانه از گوش آسیب ببیند و برهمین اساس شدت صدمات متفاوت می باشد. نکته جالب این است که آسیب به گوش حتما براساس پارگی شدید پرده گوش نیست و این نوع آسیب با توجه به شدت پارگی از خفیف تا شدید متغیر است اما ضربه به استخانچه گوش میانی می تواند باعث کاهش شدید شنوایی شود.


مصرف برخی از داروها

دارو ماده ای شیمیایی است و معمولا برای درمان مصرف میشود، اما گاهی بسته به نوع دوز آن عوارضی را به همراه دارد، سمیت زایی برای گوش یکی از عوارض مصرف دارو می باشد دامنه این عوارض از یک عدم تعادل خفیف تا اختلال کامل تعادل و از یک وزوز گوش ساده تا کری کامل متغیر می باشد.

رفتارهای ناشی از کمشنوایی در بزرگسالان

  • مشکل در شنیدن صداهای آرام نجوا گونه
  • تمایل به گوش دادن تلوزیون با صدای بلند
  • اعتماد بنفس پایین و دوری از ارتباطات و منزوی شدن
  • استرس
  • عوارض ذهنی مانند زوال عقلی
  • بی ثباتی احساسی
  • کاهش مهارت یادگیری
پیری گوش

کاربرد تست ادیومتری

ارزیابی شنوایی جهت پیشگیری از شدت کم شنوایی و تشخیص به موقع جهت درمان است زیرا عدم تشخیص به موقع کم شنوایی ممکن است اختلالات جبران ناپذیری مانند مشکلات تعامل های اجتماعی را ایجاد کند و حتی در مواقعی عدم تشخیص به موقع کم شنوایی ممکن است ناشنوایی کامل را به همراه آورد، همچنین مهمترین کاربرد شنوایی سنجی در کودکان است. نکته ای که باید به آن توجه کرد انجام تست های شنوایی در زمان درست و توسط متخصص های با تجربه اهمیت زیادی دارد زیرا مشکلات شنوایی و تشخیص نادرست ان می تواند تا سالیان زیادی بر زندگی کودکان تاثییر منفی بگذارد و آسیب های جبران ناپذیری به کودک برساند بنابراین برای مشکلات شنوایی کودکان در سریع ترین زمان اقدام کنید.

سابقه سلامت گوش

هنگامی که برای اولین بار به کلینیک شنوایی مراجعه می کنید، کارکنان مطب از شما می خواهند فرم تاریخچه پرونده شنوایی خود را پر کنید.در این کاغذ از شما یک سری سوال می پرسند تا به متخصص شنوایی کمک کند تا تاریخچه پزشکی و شنوایی و سلامت شما را بهتر درک کند. علل بالقوه بسیاری برای کاهش شنوایی وجود دارد که قبل تر به آن اشاره کرده ایم، بنابراین سابقه شنوایی کمک می کند تا مشخص شود که آیا شما می توانید هر چیزی ارثی یا ژنتیکی در خانواده خود داشته باشید. شرایط پزشکی مانند آلرژی، سرماخوردگی، عفونت گوش و حتی جرم گوش نهفته (سرومن) نیز می‌توانند در کاهش شنوایی نقش داشته باشند. همچنین، پزشک شنوایی ممکن است از شما بپرسد که آیا اخیراً آسیبی به سر یا ساختار گوش تجربه کرده اید یا خیر. هر نوع آسیب به ناحیه جمجمه می تواند به آسیب شنوایی موقت یا دائمی منجر شود. متخصص شنوایی شما همچنین ممکن است در مورد قرار گرفتن شما در معرض صداهای بلند یا اینکه در محیطی با صدای بلند کار می کنید، سوال کند. کم شنوایی ناشی از سر و صدا در دنیای پر از صدای ما بسیار رایج است. در نهایت، متخصص سلامت شنوایی شما ممکن است بخواهد در مورد علائمی که تجربه می‌کنید و اینکه چگونه بر زندگی روزمره شما تأثیر می‌گذارند، صحبت کند. آنها می خواهند سبک زندگی شما و انواع کار، سرگرمی ها و موقعیت های اجتماعی که برای شما مهم هستند را درک کنند. به خاطر داشته باشید که کاهش شنوایی می تواند خسته کننده باشد، بنابراین حتی مشکلاتی مانند خستگی ممکن است با کمک شنوایی شما مرتبط باشند. پس از تکمیل سابقه سلامت شنوایی شما، آزمایش شنوایی آغاز می شود.

درمان دارویی

  • اگر مشکل شنوایی خیلی خفیف باشد و در زمان مناسب پیگیری شود با کمک آنتی بیوتیک ها قابل رفع می باشد.
  • برای بعضی از عفونت ها جهت رفع مشکلات شنوایی از داروهای دکونژستان استفاده می شود
  • در بعضی مواrع که مشکلات شنوایی به صورت ناگهانی یا حسی عصبی اتفاق میافتد می توان ازدرمان استروئید استفاده شود.

کم شنوایی

کم شنوایی زمانی است که شما قادر به شنیدن جزئی یا کامل صدا در یک یا هر دو گوش خود نباشید. کم شنوایی معمولاً به تدریج و در طول زمان رخ می دهد. منبع مورد اعتماد موسسه ملی ناشنوایی و سایر اختلالات ارتباطی (NIDCD) گزارش می دهد که حدود 25 درصد از افراد بین 65 تا 74 سال کم شنوایی را تجربه می کنند. نام های دیگر کم شنوایی عبارتند از: کاهش شنوایی ناشنوایی از دست دادن شنوایی کم شنوایی هدایتی سه قسمت اصلی گوش عبارتند از: گوش خارجی، گوش میانی و گوش داخلی. شنوایی زمانی شروع می شود که امواج صوتی از گوش خارجی به پرده گوش می گذرد، که قطعه نازکی از پوست بین گوش خارجی و میانی شماست. هنگامی که امواج صوتی به پرده گوش می رسد، پرده گوش به لرزه در می آید. به سه استخوان گوش میانی استخوانچه می گویند. اینها عبارتند از چکش، سندان و رکاب. پرده گوش و استخوانچه ها با هم کار می کنند تا با حرکت امواج صوتی به سمت گوش داخلی، ارتعاشات را افزایش دهند. هنگامی که امواج صوتی به گوش داخلی می رسند، از طریق مایع حلزون گوش عبور می کنند. حلزون حلزونی ساختاری حلزونی شکل در گوش داخلی است. در حلزون گوش، سلول های عصبی با هزاران موی مینیاتوری متصل به آنها وجود دارد. این موها به تبدیل ارتعاشات امواج صوتی به سیگنال های الکتریکی کمک می کنند که سپس به مغز شما می رسد. مغز شما این سیگنال های الکتریکی را صدا تفسیر می کند. ارتعاشات صوتی مختلف واکنش های متفاوتی را در این موهای ریز ایجاد می کند و صداهای مختلفی را به مغز شما سیگنال می دهد.

درمان کمشنوایی

بستگی به تشخیص پزشک شنوایی سنجی ،گاهی اوقات کم شنوایی خود به خود بهتر می شود یا ممکن است با دارو یا یک روش ساده درمان شود. به عنوان مثال، جرم گوش را می توان بیرون مکید یا با قطره های گوش نرم کرد. اما انواع دیگر – مانند کم شنوایی تدریجی که اغلب با افزایش سن اتفاق می افتد – ممکن است دائمی باشند. در این موارد، درمان می‌تواند به حداکثر استفاده از شنوایی باقی‌مانده کمک کند. این درمان ها ممکن است ممکن است شامل استفاده از سمعک، ایمپلنت ها ( دستگاه هایی که به جمجمه شما متصل می شوند یا در اعماق گوش قرار می گیرند) باشد .

تحلیل نتیجه تست ادیومتری

فرکانس صداهایی که به گوش ما می رسد بر حسب هرتز اندازه گیری می شود. هرچه این عدد بیشتر باشد، ما صدای زیرتری را می شنویم. در انجام تست، مسئول انجام تست با تغییر فرکانس و شدت صدا از شما می خواهد در صورت شنیدن صدا دکمه ای را فشار دهید و بعد از طریق بررسی نقاط شنیده شده و محل قرار گیری آن ها در نمودار، آستانه شنوایی و مشکلات و عیوب شنیداری شما را تشخیص می دهد.با تحلیل این تست قدرت شنوایی شما، فاصله تا شنوایی نرمال و نوع کم شنوایی تشخیص داده می شود.

بیماری های تاثیر گذار

برخی از بیماری ها مثل اوتیت (التهاب و عفونت گوش خارجی) بر روی شنوایی تاثیر می گذارند و فرد را دچار کم شنوایی می کندد .در این مواقع نیازی به انجام شنوایی سنجی نیست. مراجعه به پزشک می تواند به تشخیص مشکل و انتخاب درمان مناسب کمک کند. در این مواقع بدترین کار درمان خودسرانه می باشد.

عوامل موثر بر شنوایی

در طی زندگی عوامل زیادی بر روی مقدار شنوایی انسان تاثیرگذار هستند. در زیر چند عاملی که WHO (سازمان بهداشت جهانی) به عنوان مسببین کم شنوایی و یا عوامل پیشگیری از کم شنوایی معرفی کرده است را می بینیم.

عوامل موثر بر شنوایی

عواملی که در ابتلا به کمشنوایی موثرند

فاکتورهای ژنتیکی – بیماری اتوسکلروز – خفگی یا هایپوکسی هنگام تولد – کم بودن وزن در هنگام تولد – مننژیت – یرقان – کار با مواد شیمیایی اتوتوکسیک – استعمال دخانیات – ضربه شدید به سر یا گوش – بیماری اوتیت گوش – در معرض صدای بلند قرار گرفتن – داروهایی مثل آنتی بیوتیک ها، ضدالتهاب ها، شیمی درمانی و … – تغذیه – بالا رفتن سن

عواملی که باعث پیشگیری کمشنوایی می شوند

تغذیه دوران جنینی – دوری از صداهای آزاردهنده و بلند – شیر مادر – بهداشت مادر – بهداشت گوش – مراقبت و پیشگیری از آسیب سر و گوش – سبک زندگی سالم – سیستم ایمنی قوی – تغذیه خوب و مناسب